Ko? Šta?
The Investigators’ toolkitje projekat koji se od 2014. godine zvao “Medijateka – Journalism toolkit”. U novembru 2019. godine smo se preselili na novu adresu, a 18. februara 2020. godine lansirali smo The Investigators’ Toolkit (beta)

THE INVESTIGATORS’ TOOLKIT


je za sada toolbox-portal koji na jednom mestu sadrži prečice do korisnih baza podataka, alata i literature koji su korisni pre svega istraživačkim novinarima, open source istraživačima, ali i aktivnim građanima 21. veka.

Za sada smo vam na jednom mestu skupili izvestan broj korisnih sadržaja za istraživanja, za proveru prikupljenog materijala, za foto, video i digitalnu forenziku, kao i za izradu medijskih proizvoda. Ako bude vremena i sredstava, rado ćemo kreirati i autorske sadržaje, tutorijale i drugu vrstu korisnih tekstova, videa i drugih sadržaja.THE INVESTIGATORS’ TOOLKITosnovao je novinar i fektčeker Lazar Čovs. Uz pomoć i podršku saradnika, prijatelja i patrona, on ga i dalje održava. 
Hvala CINS-u, KRIK-u i BIRN-u, OEBS-u na sjajnim programima edukacije, da nije bilo njih i Novosadske novinarske škole, verovatno ne bi bilo ni ovog sajta. Barem ga ne bi bilo u ovom obliku.